Annons:


Många hundägare har problem med hundmöten, så du är verkligen inte ensam. Är du där emot trött på att din hund skäller, hoppar och drar i kopplet när ni möter andra hundar och du vill lära dig mer om hur du kan hantera hunden så har vi en jättebra online-utbildning här!

👉 Så hanterar du svåra hundmöten! 👈

Självklart finns det också en del saker som du INTE bör göra om du vill få ordning på era hundmöten och här bjuder vi på tre av dom.

1. Titta på den andra hunden

Det du fokuserar på fokuserar hunden på. Försök därför att lägga så lite fokus som möjligt på den mötande hunden. Behåll fokus på din egen hund och försök att hjälpa den genom hundmötet på ett så bra sätt som möjligt.

2. Prata i telefonen istället för att prata med hunden

Om du har en hund som tycker det är jobbigt med andra hundar behöver den din vägledning och ditt fokus genom hela hundmötet. Hundens sinnesstämning och därmed kroppsspråk förändras snabbt och om du ska hinna läsa av hunden och ge den rätt vägledning behöver du ha ditt fulla fokus på hunden. Med ett splittrat fokus är det också svårt att vara tydlig i sin kommunikation med hunden.

3. Stå långt ifrån hunden och hålla längst ut i kopplet

Ju längre ifrån din hund du står desto svårare är det för hunden att förstå vad du säger. Håll därför hunden nära och ge den tydliga instruktioner. Om du har en rädd hund kan den verkligen behöva din närhet och trygghet. En hund som står på bakbenen längst ut i koppellängden och skäller är väldigt svår att kommunicera med.

Istället för att dra i kopplet för att få hunden närmare dig så är det bättre om du istället går fram till hunden.

Vill du lära dig mer om hur du kan hantera svåra hundmöten så rekommenderar vi vår uppskattade onlinekurs ”Så hanterar du svåra hundmöten”. För bara 299 kr får du tillgång till en mängd olika verktyg som hjälper dig igenom olika typer av hundmöten, både på stan och i villaområdet. Du hittar kursen här!  

BONUSTIPS – Hundar behöver impulskontroll

Även impulskontroll kan vara bra att träna, här hittar du en enkel övning för det!

Hundmöte mellan två hundar.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar