Populärt innehåll:

Så lär du hunden att hålla koll på dig istället för tvärt om

Att försöka lära en hund ett nytt moment, hundtrick...

Hjälp hunden genom kvällar fulla av smällar

Nu är det ju förbjudet med raketer men smällare...

Den populära bloggen Ute med Hunden blir nu sajten Hundprat.se

Jag startade Ute med hunden när jag köpte min...

Att gå till veterinären, så förbereder du hunden för ett lyckat besök

Att ta med hunden till veterinären kan vara lite nervöst både för hunden och ägaren. Ibland åker man till veterinären för att man är orolig för att hunden är sjuk, ibland har hunden skadat sig och ibland är det bara en vaccination som måste genomföras. Oavsett så kan det kännas lite nervöst att åka till veterinären, därför bjuder vi på några tips som kan göra det lite enklare.

Kom ihåg att du som ägare måste äga situation. Du får helt enkelt lägga din egen oro åt sidan så mycket du kan. Det är svårt, absolut, men gör ditt bästa för att vara en trygg punkt för din hund.

Att planera besöket och förbereda dig så mycket som möjligt hjälper både dig och hunden att känna trygghet. ⁠

1. Åk till veterinären utan anledning

Ett jättebra tips är att besöka veterinären utan anledning. Åk bara dit för att få en godis, det kommer hunden att komma ihåg.

2. Att bli hanterad

Lär hunden att det inte är farligt att bli undersökt och hanterad, varken av dig eller någon annan. Här hittar du en jättebra online utbildningen som visar hur du steg för steg lär hunden att känna sig trygg med att bli hanterad. Att regelbundet hantera hunden, titta i öronen mm är en bra investering för framtiden!

3. Rasta hunden

Försök att rasta av hunden ordentligt innan besöket. Det beror ju såklart på om hunden är skadad eller inte, men vem vill inte gå på toa innan ett läkarbesök?..

4. Stressa inte

Se till att ni har gott om tid. Stressa inte till veterinären i sista sekund. Om du är stressad är hunden stressad.

5. Stanna till vid entrén.

Om det är möjligt att stanna till lite precis när ni har kommit in genom dörrarna till receptionen så gör det. Man kan kasta lite godis på golvet som hunden kan tugga i sig. Medan hunden tuggar i sig godiset tar den samtidigt in massor av information om den nya miljön och stressnivån går ner.

6. Munkorg

Lär hunden att munkorg inte är något farligt. Om din hund är bekväm med munkorg innan den har skadat sig så underlättar det väldigt mycket om veterinären någon gång måste sätta på en munkorg för att undersöka hunden. I den här kursen visar vi steg för steg hur du lär hunden att bära munkorg. 129 kr är en grym investering för framtida besök hos veterinären! Dessutom är munkorg så mycket enklare för hunden att bära istället för en tratt/strut runt halsen om den tex ska låta bli ett sår.

Hoppas dom här tipsen ger dig lite vägledning. Självklart hoppas vi att ni slipper allt för många besök hos veterinären!

Senaste

Vad är en belöning?

Har du någon gång funderat på vad en belöning...

Varför äter hundar gräs?

Det är inte ovanligt att hundar äter gräs och...

Så lär du valpen att vara ensam hemma

Det är mycket att tänka på när man får...

VALPTRÄNING – 3 enkla övningar

När man börjar träna med sin valp så brukar...

Nyhetsbrev

Annons

Missa inte

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint...

HUNDMÖTEN – Gör INTE det här!

Många hundägare har problem med hundmöten, så du är...

När hunden ska gå fint i koppel – Gör INTE det här!

Hur får man hunden att sluta dra i kopplet?...

Så lär du valpen att inte bita i dina händer och byxben

Att valpen biter i både händer och fötter är...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Att träna olika typer av kontaktövningar med sin hund...
Jenny
Jennyhttps://www.hundprat.se
Det började med en svart Amerikansk Cocker Spaniel som hette Ruffe. Mitt hundintresset tog fart redan vid 13 års ålder och har nu utvecklats till att aktivt träna både min egen och andras hundar. När man tränar med sin hund kan man inte tänka på något annat, man är totalt närvarande i stunden. För mig är hundträning den optimala mindfulness övningen. Sen tackar jag såklart inte nej till all ömhet och kärlek som hunden ger tillbaka.
Annons

VALPTRÄNING – Så tränar du valpen med hjälp av leken

Det absolut bästa sättet att börja träna valpen är genom leken. När ni leker tillsammans lär ni känna varandra, ni lär er hur ni...

5 tips – Så kommer du igång att vandra med din hund

Sommar, vinter, vår eller höst. Passa på att komma ut i naturen och spendera tid med din bästa vän. Att se vackra platser och...

Så hanterar du svåra hundmöten

I den här kursen får du alla verktyg du behöver för att kunna hantera olika typer av hundmöten. Du får lära dig VARFÖR hunden reagerar som...

LÄMNA EN KOMMENTAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här