Annons:

Att gå till veterinären, så förbereder du hunden för ett lyckat besök

Hund hos veterinären

Att ta med hunden till veterinären kan vara lite nervöst både för hunden och ägaren. Ibland åker man till veterinären för att man är orolig för att hunden är sjuk, ibland har hunden skadat sig och ibland är det bara en vaccination som måste genomföras. Oavsett så kan det kännas lite nervöst att åka till veterinären, därför bjuder vi på några tips som kan göra det lite enklare.

Kom ihåg att du som ägare måste äga situation. Du får helt enkelt lägga din egen oro åt sidan så mycket du kan. Det är svårt, absolut, men gör ditt bästa för att vara en trygg punkt för din hund.

Att planera besöket och förbereda dig så mycket som möjligt hjälper både dig och hunden att känna trygghet. ⁠

1. Åk till veterinären utan anledning

Ett jättebra tips är att besöka veterinären utan anledning. Åk bara dit för att få en godis, det kommer hunden att komma ihåg.

2. Att bli hanterad

Lär hunden att det inte är farligt att bli undersökt och hanterad, varken av dig eller någon annan. Här hittar du en jättebra online utbildningen som visar hur du steg för steg lär hunden att känna sig trygg med att bli hanterad. Att regelbundet hantera hunden, titta i öronen mm är en bra investering för framtiden!

3. Rasta hunden

Försök att rasta av hunden ordentligt innan besöket. Det beror ju såklart på om hunden är skadad eller inte, men vem vill inte gå på toa innan ett läkarbesök?..

4. Stressa inte

Se till att ni har gott om tid. Stressa inte till veterinären i sista sekund. Om du är stressad är hunden stressad.

5. Stanna till vid entrén.

Om det är möjligt att stanna till lite precis när ni har kommit in genom dörrarna till receptionen så gör det. Man kan kasta lite godis på golvet som hunden kan tugga i sig. Medan hunden tuggar i sig godiset tar den samtidigt in massor av information om den nya miljön och stressnivån går ner.

6. Munkorg

Lär hunden att munkorg inte är något farligt. Om din hund är bekväm med munkorg innan den har skadat sig så underlättar det väldigt mycket om veterinären någon gång måste sätta på en munkorg för att undersöka hunden. I den här kursen visar vi steg för steg hur du lär hunden att bära munkorg. 129 kr är en grym investering för framtida besök hos veterinären! Dessutom är munkorg så mycket enklare för hunden att bära istället för en tratt/strut runt halsen om den tex ska låta bli ett sår.

Hoppas dom här tipsen ger dig lite vägledning. Självklart hoppas vi att ni slipper allt för många besök hos veterinären!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar