Annons:


Många hundägare upplever att det inte går att få kontakt med hunden vid ett hundmöte. Ofta upplever dom att hunden har ”selektiv hörsel” eller att hunden ignorer sin ägare.

I själva verket är det så att hunden är alltför uppjagad eller stressad för att kunna ta in information ifrån sin förare. Man har alltså väntat för länge med att hantera hundmötet så hunden har redan hunnit agera på den mötande hunden.

Därför är det så viktigt att man förekommer hunden och tar kontroll över situationen INNAN den hinner ”göra fel”

Hantera hundmötet

Vi har alla varit där.. när hunden utan att vi hinner reagera, går bananas mot en annan hund. Men bara för att det inte går att få kontakt med hunden betyder inte att vi inte kan hantera situationen. Det är faktiskt så att hur du hanterar den här situation påverkar även kommande hundmöten. Här kommer några tips på hur du kan tänka och göra:

1. Stressa inte

Lättare sagt än gjort, vi vet, men när du stressar upp dig stressar hunden upp sig. Försök att komma ihåg att nästan alla hundägare har befunnit sig i exakt samma situation. Du är inte ensam om att stöta på utmaningar vid hundmöten!

2. Fokusera på att hantera

Fokusera på att hantera situationen tex genom att lugnt och försiktigt hålla i hunden tills den mötande hunden har passerat. Undvik om det går att dra i halsbandet runt halsen. Sätt dig hellre på huk och håll om hunden eller håll den i selet om du har ett. 

3. Prata inte vid hundmötet!

Prata inte med hunden. Att i den här situationen börja skälla på hunden och tala om för den att den gör fel eller att om och om igen försöka ge den olika kommandon som den ändå inte kan ta in gör inte situationen bättre, snarare värre. Var tyst, hantera situationen och förbered dig bättre till nästa hundmöte.

Nästa hundmöte

👉 Om du vill lära dig mer om hur du kan förekomma hunden vid nästa hundmöte och hantera mötet INNAN hunden går bananas har vi en grym online kurs för bara 299 kr.

Kursen förklarar VARFÖR hunden reagerar, NÄR du ska hantera den och HUR du kan hantera det. Kursen innehåller en mängd olika förslag på hur du kan hantera mötet, så välj och vraka och ta det som passar dig och din hund bäst

Hundmöte mellan två hundar.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar