Annons:


Det händer oss alla, att hunden göra massor av saker som vi inte vill att den ska göra. Den skäller när det ringer på dörren, den hoppar på gäster, den biter på golvlisten…ja, listan kan nog göras hur lång som helst. 

Ofta drabbas vi som hundägare av frustration och börjar gapa på hunden. Sluta, Stanna eller Nej kan vara ord som  lämnar våra läppar i mer eller mindre trevlig ton. Vi har alla varit där, så vi skuldbelägger inte någon, men att gapa på hunden löser inte situationen utan skapar bara dålig stämning. 

Hur gör man då? Hur kommunicerar man med hunden så att den förstår? Ett grundläggande tips är såklart att jobba förebyggande med olika typer av kontaktövningar så att hunden är van vid att söka kontakt med dig för att få vägledning i hur den ska bete sig. Här hittar du en jättebra övning som passar både valpar och vuxna hundar.

När du sen står där och hunden inte alls gör som du vill, då kan tipsen i filmen vara bra att ha nära till hands.  I den här filmen delar vi med oss av två supertips för hur man hanterar sin hund när den inte gör som man vill. 

  1. Bli inte arg, bli tyst.
  2. Tala om för hunden vad du VILL att den ska göra. 

Ta en titt på filmen och lär dig hur du redan nu kan översätta dessa två tips till handling. Två grymma tips som tar din hunduppfostran till nästa nivå.

Tro det eller ej, men när man är tyst är det lättare att prata ett språk som hunden förstår…

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar