Annons:


Här visar Jenny och Arma en enkel övning som kan ligga till god grund för hantering av hundmöten. Den visar också vad man bör tänka på när man tränar inkallning under störning, alltså när man vill ropa in hunden fast det finns något i hundens omgivning som lockar mer.

Övningen heter ”Välja bort” och går ut på att hunden ska välja bort skålen med godis eller leksaken och istället komma när man ropar på den.

Om inte hunden kan välja bort en skål med godis kommer den kanske inte heller kunna välja bort en annan hund eller en ekorre.

I den här övningen tränar man både impulskontroll, kontakt och kommuniktion. Övningen går enkelt att göra hemma i trädgården eller i vardagsrummet.

Börja med att göra det enkelt för hunden att göra rätt och försvåra sedan övningen med små steg i taget.

Om hunden tycker att det är svårt kan du prova att öka avståndet till godiset eller leksaken och se om det går lättare. Gör det sedan lite svårare genom att flytta närmre och närmre det som lockar.

Om övningen ändå känns lite för svår kanske du behöver träna på några enklare kontaktövningar först. Här hittar du dom!

Lycka till!

PS. Vill du har mer hjälp när det kommer till hundmöten så hittar du vår populära online-utbildning ”Så hanterar du svåra hundmöten” här!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar