Annons:


Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint i koppel eller lydnadsträning så behöver du grundträna hunden. Att kontinuerligt träna hunden i att ta kontakt med dig och att hålla fokus på dig gör all annan träning mycket enklare. Börja med det redan när hunden är valp.

Här är en övning som stärker kommunikationen mellan dig och hunden samtidigt som den lär hunden  att söka kontakt med dig och fokusera på dig under en något längre tid. 

Den går ut på att när du ser hunden i ögonen så ska hunden se dig i ögonen och när du tittar på godisen så ska hunden titta på godisen.

Omvänt lockande

Du hjälper hunden med hjälp av något som kallas för omvänt lockande. Det betyder att när hunden gör rätt öppnar du handen och gör godisen synlig, och när hunden gör fel så stänger du handen. Alltså, så fort hunden ser dig i ögonen öppnar du handen där godisen ligger, men om hunden försöker norpa godisen så stänger du helt enkelt handen igen.

Men vänta inte för länge med att belöna hunden.

I början får du kanske belöna hunden direkt när den gör rätt för att sedan sakta kunna utöka tiden som hunden ska hålla din blick eller blicken på godisen.

Gör det lätt för hunden att göra rätt!

I den här filmen visar Jenny och hunden Arma hur övningen ser ut. 

Ps. Som du hör använder Jenny ordet ”Yepp” som rättord, ett sätt att belöna vid exakt rätt tillfälle. Här kan du lära dig mer om rättord. 

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar