Populärt innehåll:

Den populära bloggen Ute med Hunden blir nu sajten Hundprat.se

Jag startade Ute med hunden när jag köpte min...

Lär hunden att ordet ”ligg” betyder att den ska lägga sig

Sitt lyckas man nästa alltid lära sin hund. Ofta...

VALPTRÄNING – Så tränar du valpen med hjälp av leken

Det absolut bästa sättet att börja träna valpen är...

5 tips – Att låta hunden jobba för maten

Som du vet behöver vi aktivera våra hundar. Dom behöver jobba, både psykiskt och fysiskt, för att må bra och bli balanserade och trevliga hundar.

Ett ypperligt sätt är att låta hunden jobba för maten. Det går ju såklart att göra på väldigt många olika sätt och det är nästan bara fantasin som sätter gränser. Här kommer fem olika förslag på hur du kan låta hunden jobba för födan samtidigt som den får en del av sitt behov av aktivering tillfredställt.

  1. I trädet

Placera hundens torrfoder i ett träd. Kila in fodret i barken både högt och lågt. Du kan även strö lite foder på marken runt om trädet. På det här sättet får hunden jobba för maten och blir samtidigt aktiverad på ett enkelt och bra sätt.

2. På gräsmattan

Att strö ut maten på gräsmattan är också ett sätt att låta hunden jobba för maten. Då får hunden jobba med nosen för att hitta alla små matbitar. Att få använda nosen gör hunden skönt trött och stimulerad.

3. Äta-sakta-skål

Har du varken tillgång till träd eller gräsmatta så finns det olika typer av äta-långsamt-skålar där hunden måste tänka och jobba för att få tag i maten.

4. På träningen

För att inte övergöda hunden med godis under träningspasset så kan man istället använda sig av hundens mat. Istället för att bara ställa ner en skål med torrfoder på morgonen så tar du med dig den ut på promenaden eller träningsplanen och använder som belöningsgodis. Det är ett jättebra sätt att låta hunden jobba för maten.

5. Äggkartong

Servera hundens torrfoder i en äggkartong. För att göra det ännu svårare kan man hälla i fodret och sedan stänga kartongen. Då får hunden verkligen anstränga sig för att komma åt maten. Vissa hundar sliter dock sönder kartongen, så har man ingen lust att städa eller om man har en hund som äter upp även kartongen kanske man ska försöka hitta något annat att servera maten i.

Ibland skämmer vi kanske bort hunden lite väl mycket

En hund som äter sin mat ur en äggkartong

Senaste

Vad är en belöning?

Har du någon gång funderat på vad en belöning...

Varför äter hundar gräs?

Det är inte ovanligt att hundar äter gräs och...

Så lär du valpen att vara ensam hemma

Det är mycket att tänka på när man får...

VALPTRÄNING – 3 enkla övningar

När man börjar träna med sin valp så brukar...

Nyhetsbrev

Annons

Missa inte

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint...

HUNDMÖTEN – Gör INTE det här!

Många hundägare har problem med hundmöten, så du är...

När hunden ska gå fint i koppel – Gör INTE det här!

Hur får man hunden att sluta dra i kopplet?...

Så lär du valpen att inte bita i dina händer och byxben

Att valpen biter i både händer och fötter är...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Att träna olika typer av kontaktövningar med sin hund...
Jenny
Jennyhttps://www.hundprat.se
Det började med en svart Amerikansk Cocker Spaniel som hette Ruffe. Mitt hundintresset tog fart redan vid 13 års ålder och har nu utvecklats till att aktivt träna både min egen och andras hundar. När man tränar med sin hund kan man inte tänka på något annat, man är totalt närvarande i stunden. För mig är hundträning den optimala mindfulness övningen. Sen tackar jag såklart inte nej till all ömhet och kärlek som hunden ger tillbaka.
Annons

Vad är en belöning?

Har du någon gång funderat på vad en belöning egentligen är för din hund? Vad betyder den och finns det olika typer av belöningar...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Att träna olika typer av kontaktövningar med sin hund lägger en god grund för kommande träning. Kontaktträning betyder att hunden kan och vill ta...

Så belönar du hunden vi exakt rätt tillfälle

Att belöna hunden vid exakt rätt tillfälle är lite nyckeln till att lyckas med sin hundträning. Du måste belöna hunden precis vid det tillfälle...

LÄMNA EN KOMMENTAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här