Annons:


Aktivera hunden genom att låta den jobba för maten

Som du vet behöver vi aktivera våra hundar. Dom behöver jobba, både psykiskt och fysiskt, för att må bra och bli balanserade och trevliga hundar. Att låta hunden jobba för maten är ett sätt att aktivera hunden på.

Man kan såklart låta hunden jobba för maten på väldigt många olika sätt och det är nästan bara fantasin som sätter gränser. Här kommer fem olika förslag på hur du kan låta hunden jobba för födan samtidigt som den får en del av sitt behov av aktivering tillfredställt.

  1. I trädet

Placera hundens torrfoder i ett träd. Kila in fodret i barken både högt och lågt. Du kan även strö lite foder på marken runt om trädet. På det här sättet får hunden jobba för maten och blir samtidigt aktiverad på ett enkelt och bra sätt.

2. På gräsmattan

Att strö ut maten på gräsmattan är också ett sätt att låta hunden jobba för maten. Då får hunden jobba med nosen för att hitta alla små matbitar. Att få använda nosen gör hunden skönt trött och stimulerad.

3. Äta-sakta-skål

Har du varken tillgång till träd eller gräsmatta så finns det olika typer av äta-långsamt-skålar där hunden måste tänka och jobba för att få tag i maten.

4. På träningen

För att inte övergöda hunden med godis under träningspasset så kan man istället använda sig av hundens mat. Istället för att bara ställa ner en skål med torrfoder på morgonen så tar du med dig den ut på promenaden eller träningsplanen och använder som belöningsgodis. Det är ett jättebra sätt att låta hunden jobba för maten.

5. Äggkartong

Servera hundens torrfoder i en äggkartong. För att göra det ännu svårare kan man hälla i fodret och sedan stänga kartongen. Då får hunden verkligen anstränga sig för att komma åt maten. Vissa hundar sliter dock sönder kartongen, så har man ingen lust att städa eller om man har en hund som äter upp även kartongen kanske man ska försöka hitta något annat att servera maten i.

Ibland skämmer vi kanske bort hunden lite väl mycket

En hund som äter sin mat ur en äggkartong

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar