Annons:

Den viktiga leken – Kom igång med valpträningen på rätt sätt

En hundvalp sitter bredvid en hundleksak

Många är ivriga och vill snabbt komma igång med hundträningen när den lilla valpen väl kommit hem till sin nya familj. Men att direkt börjar hårdträna med sin valp är inte att rekommendera. Däremot leka, det kan man börja med direkt. Att leka med valpen är otroligt viktigt och lägger en god och stabil grund till all framtida träning.

Kom bara ihåg att valpar snabbt blir trötta, så lek bara i korta pass och om hunden visar att den inte vill mer t.ex. genom att lägga eller sätta sig, då är det dags att ta en paus. 

Därför ska du leka med hunden 

När du leker med valpen är det så otroligt mycket som händer. Ni stärker er relation, ni förbättrar er kommunikation, ni lär känna varandra och banden mellan er blir bara starkare och starkare. Allt det här är superviktigt för att lyckas med träningen framöver. Allt ifrån inkallning och koppelträning till hundmöten och olika typer av hundsporter. 

I den här valpursen ger vi dig sex olika lekar som på olika sätt lägger grunden för kommande träning som t.ex. inkallning, antijakt och apportering.

Kursen fungerar såklart alldeles utmärkt även för en vuxen hund

Kursen fungerar såklart precis lika bra för en vuxen hund, både en som har tränat en hel del sedan tidigare och en som kanske inte har samma erfarenhet. 

Vi leker både med godis, leksaker och utan någonting alls. 

För bara 129 kr får du tillgång till kursen i hela 90 dagar. Du har alltså gott om tid att titta på kursen flera gånger och prova de olika lekarna. 

Här kommer ett litet smakprov där du får lära dig hur du startar och avslutar leken på dina villkor. 
Kursen leds av Jenny Backryd (grundare av hundprat.se) och Annelie Damberg (hundtränare med över 30 års erfarenhet). 

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar