Populärt innehåll:

Hjälp hunden genom kvällar fulla av smällar

Nu är det ju förbjudet med raketer men smällare...

VALPTRÄNING – Så tränar du valpen med hjälp av leken

Det absolut bästa sättet att börja träna valpen är...

Så lär du hunden att hålla koll på dig istället för tvärt om

Att försöka lära en hund ett nytt moment, hundtrick...

3 tips för ett lyckat träningspass

Ett träningspass med hunden ska framför allt vara roligt. Man ska känna att man utvecklas, att man förstår varandra, att man samarbetar och jobbar tillsammans. När allt det fungerar är det som om pusselbitarna faller på plats. Tiden står stilla och man är totalt närvarande i stunden!

Snacka om mindfullness

Hur gör man då för att det ska blir så där magiskt och lyckat? Självklart bjuder vi på några hundhacks för bästa möjliga resultat!

1. Rasta hunden

Oavsett om du ska koppelträna eller lydnadsträna (gäller såväl vardagslydnad som tävlingslydnad) så rasta av hunden först, då blir den mer mottaglig för information och har lättare att koncentrera sig på uppgiften. Har du dessutom en hund med väldigt mycket energi kan det vara bra att låta den springa av sig ordentlig först eller gå en långpromenad. 

Foto: Patrik Svedberg

2. Träna i korta pass

Ofta tränar vi alldeles för långa och intensiva pass, både med våra valpar och våra vuxna hundar. Hunden behöver tid för att återhämta sig mellan övningarna. Försök att ta pauser under själva träningspasset. Ett tips kan vara att ha godiset en bit ifrån träningsplanen. Ta med dig lite godis i fickan och när det är slut blir det automatiskt en paus om du måste gå och hämta nytt. (Om du inte bara tränar med leksak alltså, då får du komma ett annat sätt att få in regelbundna pauser.)

Du kan också bryta ner träningen till flera korta pass istället för ett jättelångt. Ett tips kan vara att träna under 15 minuter 4 gånger om dagen.

3. Avsluta med att leka

Avsluta alla träningspass med lite förutsättningslös lek. Jaga varandra, tävla om att fånga godiset eller vad ni nu tycker om att leka. Då avslutar ni nämligen med något som stärker er relation och tillit till varandra. Ni avslutar också med en positiv känsla. Allt det här tar hunden med sig till nästa träningstillfälle och är då mer positivt inställd till träningen.

Vill du ha tips på lite olika lekar så hittar du den populära valpkursen ”Den viktiga leken” här! Självklart passar den precis lika bra för vuxna hundar!

Senaste

Vad är en belöning?

Har du någon gång funderat på vad en belöning...

Varför äter hundar gräs?

Det är inte ovanligt att hundar äter gräs och...

Så lär du valpen att vara ensam hemma

Det är mycket att tänka på när man får...

VALPTRÄNING – 3 enkla övningar

När man börjar träna med sin valp så brukar...

Nyhetsbrev

Annons

Missa inte

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint...

HUNDMÖTEN – Gör INTE det här!

Många hundägare har problem med hundmöten, så du är...

När hunden ska gå fint i koppel – Gör INTE det här!

Hur får man hunden att sluta dra i kopplet?...

Så lär du valpen att inte bita i dina händer och byxben

Att valpen biter i både händer och fötter är...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Att träna olika typer av kontaktövningar med sin hund...
Jenny
Jennyhttps://www.hundprat.se
Det började med en svart Amerikansk Cocker Spaniel som hette Ruffe. Mitt hundintresset tog fart redan vid 13 års ålder och har nu utvecklats till att aktivt träna både min egen och andras hundar. När man tränar med sin hund kan man inte tänka på något annat, man är totalt närvarande i stunden. För mig är hundträning den optimala mindfulness övningen. Sen tackar jag såklart inte nej till all ömhet och kärlek som hunden ger tillbaka.
Annons

Den populära bloggen Ute med Hunden blir nu sajten Hundprat.se

Jag startade Ute med hunden när jag köpte min schäfer Arma. Jag ville ta med hundälskare på min resa genom det härliga som livet...

Så valpsäkrar du hemmet både inne och ute

Listan över vad man behöver göra för att valpsäkra hemmet kan nästan göras hur lång som helst, allt från att gömma sladdar till att...

Hjälp hunden genom kvällar fulla av smällar

Nu är det ju förbjudet med raketer men smällare och fyrverkerier förekommer fortfarande och olika hundar klarar detta på väldigt olika sätt. Om du...

LÄMNA EN KOMMENTAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här