Populärt innehåll:

Den populära bloggen Ute med Hunden blir nu sajten Hundprat.se

Jag startade Ute med hunden när jag köpte min...

Hjälp hunden genom kvällar fulla av smällar

Nu är det ju förbjudet med raketer men smällare...

VALPTRÄNING – Så tränar du valpen med en positiv inställning och massor av lek

Det absolut bästa sättet att börja träna valpen är...

Hur väljer man hundförsäkring?

Det finns en mängd olika hundförsäkringar på marknaden. Hur väljer man rätt, vad bör man tänka på och vilka fallgropar kan man undvika? Här kommer några tips som kan hjälpa dig vidare i frågan.

1.    Teckna en försäkring så fort som möjligt.

Normalt sett omfattar inte försäkringar sjukdomar och skador som hunden fått innan försäkringen tecknats. Därför kan det vara klokt att så fort som möjligt teckna en försäkring, innan hunden har hunnit bli sjuk eller skada sig.

2.    Håll koll på undantagen

Vissa hundraser löper högre risk för vissa sjukdomar och besvär. Kontrollera därför att dessa sjukdomar och besvär ingår i din försäkring och inte står som undantag.  

3.    Självrisk eller premie

Om olycka skulle vara framme och du behöver använda din hundförsäkring så kommer du att ändå att få stå för en del av kostnaden själv i form av en självrisk. Oftast kan du välja en lägre självrisk när du tecknar din försäkring men då är försäkringspremien högre, och tvärt om. Fundera på vad som passar dig och din hund bäst.

4.    Undvik fallgropar

Hunden kommer att vara en del av ditt liv under många år framöver, så tänk långsiktigt. En del försäkringsbolag ger en så kallad valprabatt under hundens första år vilket i sig inte behöver vara något dåligt. Säkerställ dock att försäkringen och försäkringspremien passar dig och din hund även alla andra år.

5.    Jämför

Gör lite research och läs på om dom olika försäkringarna som finns på marknaden. På konsumenternas hemsida jämförs innehållet i olika hundförsäkringar och betygssätts 1-5. Ta en titt och se vad som passar dig och din hund bäst.

BONUSTIPS! Oavsett om olyckan skulle vara framme eller ej så är det en god idé att träna valpen på att bli hanterad, allt ifrån att klippa klorna, bli undersökt av veterinären till att bära munkorg. Här hittar du vår enkla online-kurs som steg för steg visar dig hur du gör just detta. Allt för bara 129 kr!

Senaste

När hunden ska gå fint i koppel – Gör INTE det här!

Hur får man hunden att sluta dra i kopplet?...

Råttsmitta sprids till hundar

På sista tiden har vi kunnat läsa rubriker om...

Min servicehund förändrade mitt liv

Med min servicehund Quincie är min vardag alltid lite...

Så lär du hunden hoppa genom armarna

Att träna olika typer av tricks eller cirkuskonster med...

Nyhetsbrev

Annons

Missa inte

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint...

HUNDMÖTEN – Gör INTE det här!

Många hundägare har problem med hundmöten, så du är...

Så lär du valpen att inte bita i dina händer och byxben

Att valpen biter i både händer och fötter är...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Att träna olika typer av kontaktövningar med sin hund...

Hundträning – 5 enkla övningar att göra på promenaden

Att komma ut och gå varje dag är kanske...
Christer
Christerhttp://www.hundprat.se
En uppväxt omgiven av bordercollies (Vickolina och Tussan) har präglat Christers förhållande till hundar. Andra hundar som funnits med i livet har varit flera drevrar, flatcoated retrievers och nu dotterns älskade chihuahua som heter Molly. Det finns en unik och ovillkorad kärleksrelation till hundar som är svår att förklara och som därför måste upplevas. Hundar är också ett stort och komplext område där frågorna och utmaningarna är många hos hundägarna och där information och kunskapsdelning är viktig för att göra livet med hund lite enklare. Att kunna bidra till detta genom hundprat.se känns både spännande och roligt.
Annons

5 tips – Så får du din valp rumsren

En av dom första saker en nybliven valpägare behöver ta tag i är att hjälpa valpen blir rumsren. Hundar är olika, vissa valpar förstår ganska...

När hunden vaktar sitt tuggben eller leksak

Vissa hundar vaktar sina tuggben och/eller leksaker. I den här filmen visar vi hur man på ett enkelt sätt kan träna hundar att inte...

Att resa med hunden inom EU

Att resa med sin hund till ett annat EU-land eller till Norge är ganska enkelt. Med några få undantag kan du ta med din...

LÄMNA EN KOMMENTAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här