Annons:


Det finns en mängd olika hundförsäkringar på marknaden. Hur väljer man rätt, vad bör man tänka på och vilka fallgropar kan man undvika? Här kommer några tips som kan hjälpa dig vidare i frågan.

1.    Teckna en försäkring så fort som möjligt.

Normalt sett omfattar inte försäkringar sjukdomar och skador som hunden fått innan försäkringen tecknats. Därför kan det vara klokt att så fort som möjligt teckna en försäkring, innan hunden har hunnit bli sjuk eller skada sig.

2.    Håll koll på undantagen

Vissa hundraser löper högre risk för vissa sjukdomar och besvär. Kontrollera därför att dessa sjukdomar och besvär ingår i din försäkring och inte står som undantag.  

3.    Självrisk eller premie

Om olycka skulle vara framme och du behöver använda din hundförsäkring så kommer du att ändå att få stå för en del av kostnaden själv i form av en självrisk. Oftast kan du välja en lägre självrisk när du tecknar din försäkring men då är försäkringspremien högre, och tvärt om. Fundera på vad som passar dig och din hund bäst.

4.    Undvik fallgropar

Hunden kommer att vara en del av ditt liv under många år framöver, så tänk långsiktigt. En del försäkringsbolag ger en så kallad valprabatt under hundens första år vilket i sig inte behöver vara något dåligt. Säkerställ dock att försäkringen och försäkringspremien passar dig och din hund även alla andra år.

5.    Jämför

Gör lite research och läs på om dom olika försäkringarna som finns på marknaden. På konsumenternas hemsida jämförs innehållet i olika hundförsäkringar och betygssätts 1-5. Ta en titt och se vad som passar dig och din hund bäst.

BONUSTIPS! Oavsett om olyckan skulle vara framme eller ej så är det en god idé att träna valpen på att bli hanterad, allt ifrån att klippa klorna, bli undersökt av veterinären till att bära munkorg. Här hittar du vår enkla online-kurs som steg för steg visar dig hur du gör just detta. Allt för bara 129 kr!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar