Annons:


Hundträning med klicker

Är du nyfiken på hundträning med klicker? I så fall har du kommit rätt. Om du aldrig har gjort detta förut så är det här du börjar. Hundträning med klicker är inte bara ett roligt sätt att träna sin hund på utan många tycker också att det är enklare att träna sin hund med klicker än utan.

En klicker är en liten handhållen knapp som låter med ett ”klick” varje gång du trycker på den. Klickern ger ifrån sig samma ljud varje gång du ”klickar”.

Börja med att ”Klicka in” hunden

Att ”klicka in” sin hund betyder att du lär hunden att ett klick-ljud från klickern betyder att hunden kommer få en belöning, tex en godis. När hunden kan och förstår det här konceptet är det väldigt enkelt för oss hundägare att tala om för hunden när den har gjort rätt och fortsätta belöna ett önskvärt beteende.

3-tips

Här kommer några viktiga tips för att lyckas med sin klickträning:

  1. Börja hemma i en lugn miljö utan störningar.
  2. Belöningen måste vara något riktigt gott!! Något som hunden veeeerkligen vill ha.
  3. Klicka in hunden ett steg i taget. Gå inte för fort fram utan ge hunden tid att förstå konceptet innan du börjar hårdträna med klicker. I den här filmen visar Jenny hur hon gjorde när hon klickade in sin hund Arma, så om du vill börja träna din hund med klicker är det här ett väldigt bra ställe att börja på.

    I slutet av filmen visar vi också hur du kan använda klickern när du vill lära hunden ett nytt kommando.

Lycka till!!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar