Annons:


Det absolut bästa sättet att börja träna valpen är genom leken. När ni leker tillsammans lär ni känna varandra, ni lär er hur ni ska kommunicera med varandra och genom leken bygger ni en stark relation.

Kom bara ihåg att det ska vara roligt, för båda. Lek inte så tufft att valpen blir rädd utan var lyhörd och se vad som passar just din hund.

Här kommer en lek som lägger grunden till otroligt många olika moment framöver. Både att kampa, släppa och komma tillbaka är moment som genom den här leken växer fram.

Vill du ha förslag på fler lekar som på olika sätt lägger grunden för kommande träning och er framtida relation rekommenderar vi vår onlineutbildning Den viktiga leken. Kursen passar precis lika bra för en hundvalp som för en vuxen hund. 

Tänk på att valpar snabbt blir trötta så träna bara i korta pass

Gör så här:

1.Presentera leksaken

Börja med att låta hunden vänja sig vid leksaken för att sedan bita och kampa.

2.Bli stilla

Bli sedan helt stilla med leksaken, då brukar de flesta valpar släppa den eftersom att den inte längre är rolig.

3.Kom till liv

Så fort hunden släpper leksaken kommer den till liv igen och ni kan börja kampa och leka igen, eller kasta iväg den så att valpen får hämta den.

4.Kasta leksaken

Om du väljer att kasta iväg leksaken så att valpen får springa och hämta den så var noga med att inte kasta den så långt de första gångerna. Du får också kanske hjälpa valpen att komma tillbaka med leksaken så att ni kan börja kampa igen. Snart förstår valpen att leken fortsätter hos dig.

Kom bara ihåg att valpar snabbt blir trött, så lek bara korta stunder (några minuter) och sluta när det är som roligast. Då har valpen en positiv minnesbild av leken med sig till nästa tillfälle.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar