Annons:


När vi har friska och lite större hundar så kan dom hjälpa till på vandringen genom att bära sin egen packning. Men det finns några saker som kan vara bra att ha koll på innan du köper en ryggsäck till din hund. Här har jag samlat mina 5 bästa tips.

  1. Bör din hund bära tungt? Vi människor bär ca 10-20% av vår kroppsvikt i packning. Så det kan vara en rimlig riktlinje för våra pälskningar också. Så din hund bör egentligen väga dryga 15 kg för att den ska kunna bära något över huvudtaget. Annars är det kanske enklare att bära hundens packning själv. Bara ryggsäcken, utan något i, kan ju väga 0.5 kg.
  2. Hitta en ryggsäck som sitter bra i relation till din hunds kropp. Hunden ska kunna röra sig obehindrat och kunna sitta, ligga och hoppa med sin ryggsäck på ryggen utan att den glider runt eller skaver.
  3. Låt inte första gången hunden bär sin ryggsäck var samma dag som ni ska ut och vandra. Vänj hunden försiktigt genom att först bara låta den vänja sig vid ha på sig ryggsäcken en kort stund. Öka sen vikt, tid och distans successivt så att hunden får rätt förutsättningar för att sen klara av lite längre vandringar.
  4. Låt hunden bära sin egen mat på vandringarna. Det innebär att den relativt snabbt äter upp sin egen vikt. Då kanske det inte gör något om packningen är lite tyngre i början.
  5. Var lyhörd och läs av din hund. Tycker hunden att det är jobbigt får du helt enkelt vara beredd att bära ryggsäcken själv. Du känner din hund bäst, så fundera regelbundet på hur den beter sig så du märker om den verkar för trötta för att bära.

Får du till ovanstående har du både hjälp på vandringen och en glad hund som känner att den får en uppgift och hjälper till.

Lycka till!

Här hittar du fler tips om att vandra med hund!

Vill du veta mer om Loise och hennes vandringar med hunden Zorro kan du följa dom både på Instagram och Youtube!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar