Annons:


Det är inte bara roligt och spännande att åka ut på en SUP-tur tillsammans med sin hund, det är även bra för hundens hälsa och självförtroende. Här delar Rebecka med sig av sina bästa tips för en lyckad SUP-tur.

Rebecka driver kontot Happy Paws Club på instagram och brinner för hundar och hundhälsa. Tillsammans med sin kompis Frank Ceasar utforskar hon hur vi hundägare på enkla sätt kan förbättra våra hundars hälsa.

Vad kan hunden få ut av en SUP-tur?

Balansträning

SUP-paddling aktiverar din hunds balans och stärker musklerna. Balansera tillsammans på brädan och se hur ni bli rett grymt team.

Förbättrat självförtroende

Hundens självförtroende kommer att stärkas i takt med att den känner sig mer och mer säker tillsammans med dig på brädan.

Svalka under varma sommardagar

SUP är ett perfekt sätt för din hund att svalka sig på under varma sommardagar. Låt vovven simma och plaska i vattnet mellan åkturerna. Även simning är väldigt bra träning för hunden.

Men innan ni paddlar iväg på ert äventyr, här är några viktiga tips att tänka på.
  1. Se till att din hund är bekväm i vatten eller vänja hunden steg för steg.
  2. Säkerhet först! Tänk på att ha en flytväst på din hund för extra säkerhet. En flytväst ger extra trygghet om olyckan skulle vara framme.
  3. Öva på att kliva på och av brädan på land, innan ni ger er ut på vattnet.
  4. Välj ett lugnt vatten utan starka strömmar eller vågor.
  5. Håll alltid koll på din hund och använd koppel om det behövs, särskilt när andra båtar eller människor finns i närheten.

Lycka till och hoppas att ni får en fantastiskt äventyr tillsammans.

Här hittar du Happy Paws Club och fler grymma hälsotips för dig och din hund.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar