Annons:


Det är inte ovanligt att hundar äter gräs och om din hund i övrigt mår bra med god aptit, normal avföring och utan kräkningar behöver du inte oroa dig. Du kan dock vara lite försiktig så inte hunden äter gräs som blivit behandlat med bekämpningsmedel.

Det finns begränsat med forskning om varför hundar äter gräs och ingen vet helt säkert. Forskare har istället tagit fram ett antal teorier och samtidigt motbevisat några myter baserat på den forskning som faktiskt finns.  

Hunden mår illa

Hunden mår illa, har ont i halsen eller har fått i sig något som den vill kräkas upp. Den äter gräs för att framkalla en kräkreflex. Många hundar kräks efter det att dom har ätit gräs men om inte hunden fortsätter att kräkas och i övrigt mår bra behöver du inte oroa dig.

Det smakar gott

Hunden tycker helt enkelt att det smakar gott, framför allt på våren när gräset är sött.

Hunden utforskar världen

Hunden utforskar världen genom att lukta och smaka. Framför allt små valpar tuggar gärna i sig några grässtrån för att ta reda på vad det är.

Ett näringstillskott

Hunden äter gräs för att få i sig lite extra näring. Men om du ger din hund ett bra helfoder behöver du inte oroa dig för att din hund får i sig allt den behöver även om den äter lite gräs då och då.

Då ska du se upp!

  1. Låt inte hunden äta för mycket gräs då det kan uppstå stopp i tarmarna.
  2. Låt framför allt inte en valp äta för mycket gräs eftersom dom är så små och det snabbt blir för mycket i deras små magar.
  3. Om du känner dig osäker om din hunds hälsa och anledning till att den äter gräs ska du självklart ta kontakt med en veterinär.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar