Annons:


Säkerhet och komfort i flytvästen till hunden

En flytväst till hunden är viktigare än du tror. Trots att hundar har en medfödd förmåga att kunna simma så är det inte ovanligt att hundar drunknar. Dels för att hundar simmar bara tills dom inte orkar mer, hur länge det är varierar beroende på hund, ålder, kondition mm. Att hundar skadar sig och faller i vattnet eller får panik när de faller i vattnet kan också vara anledningar till att hundar drunknar.

Med hjälp av en flytväst till hunden kan du för några hundralappar säkerställa att din hund får en rolig och trygg sommar med dig, i och vid vattnet.

Att hitta rätt flytväst till din hund kan kännas klurigt, men med några enkla tips blir det lättare att göra ett bra val. Här är några enkla tips för att hitta den perfekta flytvästen till din fyrbenta vän.

1. Rätt Passform för bästa säkerhet

När du provar ut en flytväst till hunden, är det viktigt att den slutar strax efter revbenen. Många tror felaktigt att västen ska täcka hela ryggen och sluta vid svansroten. En för lång flytväst kan göra att hundens huvud åker ner och bakdelen upp när den hamnar i vattnet, vilket kan vara farligt.

2. Justera Remmarna Rätt

Remmarna på flytvästen ska sitta åt ordentligt för att förhindra att västen glider runt. Samtidigt får de inte sitta så hårt att det påverkar hundens rörelsefrihet eller komfort negativt. Se till att din hund känner sig bekväm och kan röra sig naturligt i sin nya väst.

3. Välj Flytväst efter Hundens Vikt

Din hunds vikt är en bra indikator på vilken typ av flytväst som passar bäst. Utgå från vikten och prova olika modeller för att hitta den som sitter bäst och ger optimal flytkraft.

Bonustips

Och du, det är inte heller så himla enkelt att lyfta upp en blöt hund som ramlat i vattnet, så ett ordentligt handtag på flytvästen kan vara en bra grej!

Njut av sommaren

Att ge din hund en bra flytväst är viktigt för att säkerställa att era vattenaktiviteter är säkra och roliga. Med rätt passform, justerade remmar och en väst som är anpassad efter hundens vikt, kan du känna dig trygg med att din hund är skyddad och bekväm under vattenäventyren så att ni tillsammans kan njuta av sommar, sol och bad.

Fler sommartips hittar du här!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar