Annons:


Hur klipper man klorna på hunden?

Många hundägare tycker att det är svårt att klippa klorna på hunden. Kanske vill inte hunden vara stilla och man är rädd för att klippa i pulpan och göra hunden illa. Då har vi en jättebra online utbildning som steg för steg går igenom hur du lär hunden att det inte är farligt att klippa klorna.

👉 Så klipper du klorna på din hund 👈

Utbildningen som bara kostar 129 kr, passar jättebra för valpar som precis ska lära sig och precis lika bra för vuxna hundar som behöver läras om till att det INTE är farligt att klippa klorna. Kom bara ihåg att ha tålamod. Det tar tid att lära en valp och ännu längre tid att lära om en vuxen hund.

Hur ska en bra klotång vara?

Vad gäller själva klotången så finns det en uppsjö av olika klotänger på marknaden och vi på Hundprat.se har provat en hel del av dom, både dom som vi köpt i olika djurbutiker och andra lite billigare som vi har köpt på olika lågpriskedjor.

En klotång ska vara anpassad efter hundens storlek, den ska vara lätt att hålla i handen, det ska vara lätt att se klon när man klipper och den ska vara vass. Om tången inte är tillräckligt vass är risken att klon mer eller mindre pressas av istället för att klippas av och det kan göra ont på hunden. Då vill absolut inte hunden klippa klorna nästa gång.

Kom ihåg att klotänger är förbrukningsvaror, man måste köpa nya emellanåt så att man säkerställer att dom verkligen är vassa.

Vilken klotång är bäst?

Av alla klotänger vi har testat är det Millers som fungerar bäst. När vi frågar vår Community på Instagram så är det åter igen Millers som får flest poäng. Millers är en liten, enkel och vass klotång som finns att köpa på en mängd olika ställen, tex på First vet.

👉 KURS: Så klipper du klorna på din hund 👈

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar