Annons:


Promenad på en ny plats

Att ta din fyrbenta vän på en promenad är inte bara bra för att den ska få röra på sig och få frisk luft, det är också ett ypperligt tillfälle att ge din hund en mental boost i form av nya intryck. Nya intryck som ger extra mental stimulans och berikande upplevelser.

Att introducera din hund för nya platser och miljöer är ett enkelt sätt att aktivera den, och efter ett besök på en helt ny plats kommer din hund att vara mycket tröttare än efter er vanliga runda runt kvarteret!

Med det finns fler fördelar med att besöka en ny plats, som att förstärka ett kommando, stärka er relation eller förstärka hundens anpassningsförmåga.

Nya intryck
När du tar din hund till nya platser får den möjlighet att utforska och upptäcka nya dofter, ljud och miljöer. Den får jobba både med nosen, synen och hörsel för att ta in allt det nya. Att bara stå stilla och låta hunden bearbeta allt den ser, hör och luktar är inte alltid helt fel.

Dessutom kan du träna något med hunden som den redan kan. Tex sitt, ligg eller något trix ni har tränat på hemma i köket. En ny plats kan ibland kännas som att hela övningen är ny och ger hunden en nyttig utmaning. Det kan till och med vara så att du måste förenkla övningen när ni gör den på en ny plats för att hunden ska klara av den.

Miljöträning
Genom att utsätta hunden för olika miljöer lär sig hunden att vara bekväm på en mängd olika platser. Detta är väldigt bra att göra med en valp för att förbereda den för allt vad livet har att erbjuda. Men även en äldre hund mår bra av att miljötränas för att känna sig lugn och säker på ny platser och i nya sociala sammanhang.

Ökad anpassningsförmågan
Regelbundna promenader på olika platser bidrar till att öka din hunds anpassningsförmåga. Det gör den mer flexibel och trygg när den ställs inför förändring eller nya situationer.

Starkare relation
Promenader på olika platser är inte bara för din hunds välbefinnande utan också för att stärka bandet mellan er. Det ger er möjlighet att dela upplevelser och skapa minnen tillsammans. Om du under promenaden är uppmärksam på hur din hund reagerar i olika situationer lär du dig snabbt när och hur din hund behöver extra trygghet eller vägledning.

Att promenera med din hund på olika platser är inte bara ett sätt att rasta hunden, det är dessutom en investering i dess mentala och emotionella välmående. Det bidrar nämligen till den mentala stimulans den behöver för att vara lugn, nöjd och balanserad.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar