Annons:


Visste du att klappa din hund kan ha flera positiva effekter både på hunden och på dig som ägare. Här är tre anledningar till varför du ska klappa din hund.

  1. Positiv förstärkning
    När du klappar och smeker din hund när den gör något bra kan det fungera som positiv förstärkning och belöning. Detta gör att hunden kopplar sitt beteendet till något positivt och är mer benägen att upprepa det önskade beteendet framöver.
  2. Ökat välbefinnande
    Precis som hos människor kan även hundar uppleva positiva känslor när dom blir kramande eller klappade. Det i sin tur kan minska stress, främja avslappning och öka känslan av välbefinnande. Forskning visar faktiskt att även vi människor minskar vårt stresspåslag när vi klappar hundar. Så detta är ju en win-win, både för dig och hunden.
  3. Bättre relation
    Att klappa din hund kan stärka bandet mellan dig och din fyrbenta vän. Det kan skapa en känsla av tillgivenhet, tillhörighet och ömsesidig respekt vilket bidrar till att er relation utvecklas och förbättras över tid.

Så nästa gång du vill visa lite extra kärlek till din hund, ta en stund och klappa den. Det kan göra både dig och din hund gladare samtidigt som det stärker ert band.

Ett annat sätt att stärka ert band på är genom leken. Här hittar du en underbar online-utbildning med massor av lekar för dig och din hund. Den passar lika bra för vuxna hundar som för valpar.

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar