Hur får man hunden att sluta dra i kopplet? Den frågan tillsammans med ”Hur hanterar man hundmöten?” är några av de vanligaste frågorna hundägare ställer sig.
Visst, det finns massor av saker man kan göra för att lära sin hund gå fint i koppel, och vill du veta mer om vad du SKA göra så hittar du vår uppskattade online utbildning här!
ONLINE UTBILDNING – GÅ FINT I KOPPEL – KLICKA HÄR!
Men det finns också en del saker som man kanske INTE ska göra.

Om du vill ha en lugn och fin promenad med din hund kan du försöka undvika det här.
1. Förvänta dig att hunden ska vara lugn när du själv är stressad
När du är stressad känner hunden av det och går upp i varv den med. Så om du stressar hem på lunchen för att snabbt rasta av hunden kanske du inte ska förvänta dig att hunden ska vara lugn och harmonisk när du själv spring runt med hjärtat i halsgropen. Vid dessa tillfällen kanske det är bättre att strunta i själva koppelträningen eller ta längre lunchrast.
2. Ställa krav på en understimulerad hund
Om hunden har legat stilla under en längre tid har den samlat på sig massor av ny energi. Att ställa krav på en hund att gå fint i koppel när den har behov av att aktivera sig kan lätt bli tokigt. Så vänta med att ställa krav på hunden att gå fint i koppel tills den har fått göra av med lite energi. Om du har en trädgård kan du kanske låta hunden springa av sig lite där eller också kan du låta hunden nosa upp lite torrfoder i lägenheten som du kastar ut eller gömmer på olika ställen innan ni går ut.
3. Bli arg på hunden
Det är lätt att bli arg och frustrerad när hunden drar och sliter i kopplet. Men om du blir arg och själv rycker i kopplet, skäller på hunden och drar den intill dig kommer hunden bara tycka att du är obehaglig och absolut inte vilja vara nära dig. Den kommer snarare försöka utvidga avståndet till dig och förmodligen dra ännu mer i kopplet.
Gå fint i koppel, gör så här!
Vill du veta mer om vad du SKA göra så hittar du vår uppskattade online utbildning här!
