Annons:


När hunden drar i kopplet!

Hur får man hunden att gå fint i kopplet? Den frågan tillsammans med ”Hur hanterar man hundmöten?” är några av de vanligaste frågorna hundägare ställer sig.

Visst, det finns massor av saker man kan göra för att lära sin hund gå fint i koppel, och det får du lära dig om i vår uppskattade online utbildning, här!

ONLINE UTBILDNING – GÅ FINT I KOPPEL – KLICKA HÄR!

Men det finns också en del saker som man kanske INTE ska göra, och det kan du läsa om i den här artikeln.

Om du vill ha en lugn och fin promenad med din hund kan du försöka undvika det här.

1. Förvänta dig att hunden ska vara lugn när du själv är stressad

När du är stressad känner hunden av det och går upp i varv den med. Så om du stressar hem på lunchen för att snabbt rasta av hunden kanske du inte ska förvänta dig att hunden ska vara lugn och harmonisk när du själv spring runt med hjärtat i halsgropen. Vid dessa tillfällen kanske det är bättre att ta en kortare promenad och sedan avsluta med att slänga en näve godis eller hundmat i gräsmattan så att hunden får jobba lite med nosen istället, vilket är en väldigt bra aktivering för hunden.

2. Ställa krav på en understimulerad hund

Om hunden har legat stilla under en längre tid har den samlat på sig massor av ny energi. Att ställa krav på en hund att gå fint i koppel när den har behov av att aktivera sig kan lätt bli tokigt. Så vänta med att ställa krav på hunden att gå fint i koppel tills den har fått göra av med lite energi. Om du har en trädgård kan du kanske låta hunden springa av sig lite där eller också kan du låta hunden nosa upp lite torrfoder i lägenheten som du kastar ut eller gömmer på olika ställen innan ni går ut.

3. Bli arg på hunden

Det är lätt att bli arg och frustrerad när hunden drar och sliter i kopplet. Men om du blir arg och själv rycker i kopplet, skäller på hunden och drar den intill dig kommer hunden bara tycka att du är obehaglig och absolut inte vilja vara nära dig. Den kommer snarare försöka utöka avståndet till dig och förmodligen dra ännu mer i kopplet.

Gå fint i koppel, gör så här!

Vill du veta mer om vad du SKA göra så hittar du vår uppskattade online utbildning här! För bara 299 kr får du tillgång till en mäng verktyg som du har nytta av genom hela hundens liv. Börja redan idag!

En kvinna som är ute och går med en schäferhund
Foto: Patrik Svedberg

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar