Annons:


När påsken står för dörren är oftast massor av festligheter planerade. God mat, gott godis, träffa familj och vänner och kanske kommer man höra en smällare eller två? Men hur påverkar allt det här hunden? Självklart ska hunden få vara med och fira men kanske men några små justeringar.

1. Påskbordet

Hur gärna vi än vill bjuda vår fyrbenta vän på något gott att äta så lämpar sig inte allt till att bjuda hunden på. Här hittar du 20 livsmedel som du bör undvika att ge till hunden.

Om du känner dig osäker så så håll dig till något smaskigt hundgodis och kanske någon god paté från hyllan med hundfoder.

2. När det smäller

Många hundar tycker det är obehagligt när det smäller, så om du tänker fira påsk med dunder och brak kan det vara bra att förbereda hunden på bästa sätt. Här hittar du några tips och förslag på hur du gör det. 

3. Håll i godiset

Påskgodis, många är vi som ser fram emot ett välfyllt påskägg, men bjud inte hunden. Dom flesta vet redan att choklad inte är något som man ska bjuda hundar på och choklad är faktiskt en av de vanligaste förgiftningarna hos hundar. Här hittar du en kalkylator som beräknar om hunden har intagit potentiellt giftiga mängder kakao.

Om du är osäker på om hunden ätigt något olämpligt är det alltid bäst att kontakta en veterinär och rådfråga

Sedan önskar vi er såklart en riktigt glad påsk med massor av kärlek, god mat, familj, vänner och kanske ett och annat träningspass med hunden.

En hund ligger på gräsmattan med påskägg runt sig

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar