Populärt innehåll:

Den populära bloggen Ute med Hunden blir nu sajten Hundprat.se

Jag startade Ute med hunden när jag köpte min...

Så lär du hunden att hålla koll på dig istället för tvärt om

Att försöka lära en hund ett nytt moment, hundtrick...

Lär hunden att ordet ”ligg” betyder att den ska lägga sig

Sitt lyckas man nästa alltid lära sin hund. Ofta...

Hjälp hunden genom kvällar fulla av smällar

Nu är det ju förbjudet med raketer men smällare och fyrverkerier förekommer fortfarande och olika hundar klarar detta på väldigt olika sätt. Om du har en hund som tycker att det är lite jobbigt med smällare så finns det några knep att ta till för att underlätta för hunden.

Om din hund har det väldigt jobbigt kan du alltid överväga att lämna stan vid dessa tillfällen eller kontakta en veterinär för något lugnande. 

Även om din hund inte är rädd för smällare så kan det vara bra att förbereda den inför den här typen av kvällar eftersom att man inte vill att den ska bli rädd heller, om det t.ex. kommer en extra hög smäll eller liknande. Det skadar aldrig att fortsätta träna hunden i att smällar INTE är farliga. 

Träna

Se till att hunden har tränat ordentligt under dagen. Lägg gärna ett spår eller något annat där hunden får jobba mycket med nosen och bli riktigt trött. Då blir hunden lite avtrubbad och är inte lika mottaglig för nya eller lite läskiga intryck. Ett ordentlig pass med lydnad funkar såklart också.

En trygg plats

Gör i ordning ett rum där hunden känner sig trygg. Dra för persiennerna så att eventuellt fyrverkeriljus inte blinkar och bländar inne i rummet. Se till att rummet är ljust och upplyst och att hundens leksaker finns där. Det bästa är såklart om det är ett rum där hunden brukar vara och känner sig trygg.  Man kan också sätta på radion så att ljudet från radion ”gömmer” ljudet ifrån smällarna lite.

Märgben eller tuggben

Ge hunden ett tuggben som den kan hålla sig sysselsatt med under tiden det smäller som mest.

Ignorera smällarna

Om du är med hunden när det smäller så ignorera smällarna. Du kan också hjälpa hunden att ignorera smällarna genom att t.ex. engagera dig i tuggbenet eller leka lite med en leksak tillsammans med den.

Senaste

Vad är en belöning?

Har du någon gång funderat på vad en belöning...

Varför äter hundar gräs?

Det är inte ovanligt att hundar äter gräs och...

Så lär du valpen att vara ensam hemma

Det är mycket att tänka på när man får...

VALPTRÄNING – 3 enkla övningar

När man börjar träna med sin valp så brukar...

Nyhetsbrev

Annons

Missa inte

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint...

HUNDMÖTEN – Gör INTE det här!

Många hundägare har problem med hundmöten, så du är...

När hunden ska gå fint i koppel – Gör INTE det här!

Hur får man hunden att sluta dra i kopplet?...

Så lär du valpen att inte bita i dina händer och byxben

Att valpen biter i både händer och fötter är...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Att träna olika typer av kontaktövningar med sin hund...
Christer
Christerhttp://www.hundprat.se
En uppväxt omgiven av bordercollies (Vickolina och Tussan) har präglat Christers förhållande till hundar. Andra hundar som funnits med i livet har varit flera drevrar, flatcoated retrievers och nu dotterns älskade chihuahua som heter Molly. Det finns en unik och ovillkorad kärleksrelation till hundar som är svår att förklara och som därför måste upplevas. Hundar är också ett stort och komplext område där frågorna och utmaningarna är många hos hundägarna och där information och kunskapsdelning är viktig för att göra livet med hund lite enklare. Att kunna bidra till detta genom hundprat.se känns både spännande och roligt.
Annons

Så hanterar du hundmöten som inte går som du har tänkt dig

Många hundägare upplever att det inte går att få kontakt med hunden vid ett hundmöte. Ofta upplever dom att hunden har ”selektiv hörsel” eller...

Vilken är den bästa klotången?

Hur klipper man klorna på hunden? Många hundägare tycker att det är svårt att klippa klorna på hunden. Kanske vill inte hunden vara stilla och...

Det enklaste hemmagjorda hundgodiset

Här kommer ett tips på värdens enklaste hundgodis. Det här är ett perfekt ”recept” om du vill göra något eget men inte orkar med...

LÄMNA EN KOMMENTAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här