Populärt innehåll:

Så lär du hunden att hålla koll på dig istället för tvärt om

Att försöka lära en hund ett nytt moment, hundtrick...

Den populära bloggen Ute med Hunden blir nu sajten Hundprat.se

Jag startade Ute med hunden när jag köpte min...

Lär hunden att ordet ”ligg” betyder att den ska lägga sig

Sitt lyckas man nästa alltid lära sin hund. Ofta...

5 tips – Så kommer du igång att vandra med din hund

Sommar, vinter, vår eller höst. Passa på att komma ut i naturen och spendera tid med din bästa vän. Att se vackra platser och skapa fina minnen ihop är något som är helt fantastiskt. Ibland kan det dock vara svårt att komma igång, hur börjar man? Ibland kan allt överflöd av information göra att det känns lite krångligt. Så här har vi samlat lite tips för hur man på ett enkelt sätt kommer igång att vandra med sin hund. 

Foto: Loise Backryd

1. Krångla inte till det 

Gör det inte så krångligt. Har du bara en bra promenadsele och flexikoppel? Kör på det! Framförallt under sommaren, då klarar sig de flesta hundraser rätt bra utan massa häftig vandringsutrustning. Så kom ut och testa lite enkelt! Det kommer definitivt stärka bandet mellan dig och din hund. 

2. Börja smått och öka successivt

Framförallt om ni inte vanligtvis lever ett väldigt aktivt liv, börja smått och öka successivt i både distans och svårighet i terräng. Men var inte för rädd heller, de flesta hundar klarar av betydligt mer än sina ägare. Anpassa helt enkelt efter ras, kondition och hälsa. Ha empati och läs av din hund, hur mycket orkar just din pälskling? 

3. Träna innan

Ska ni ut på en lite längre tur så börja träna i god tid innan. Det kommer inte bara din hund må bra av utan även du. Testa eventuell utrustning flertalet gånger innan, både din hunds och din egen. Att träna inför någon fin led eller häftigt tur gör även förberedelsen till ett äventyr.

4. Öva på att vara i tältet

Sätt upp tältet i trädgården och träna hunden på att vara där inne. Använd positiv förstärkning för att få hunden att kliva in och ur tältet och lär hunden att man vilar därinne. Fundera lite på hur din hund är och tänk ut ett bra sätt att vänja hunden vid tältet. Har du en energisk hund kan det vara en idé att trötta ut vovvis lite innan, så att avslappningen blir naturlig. En hund som istället har svårt för prassliga underlag eller material kanske behöver vänja sig vid att vara i förtältet/absiden först, innan ni ger er in i själva tältet. 

5. Förberedelse 

Läs på om dit ni ska! Finns det algblomning? Behöver ni ta med extra vatten? Är det vasst och stenigt underlag så vovven behöver skor? Är det svårt att hitta skugga? Osv. Läs på, anpassa och förbered er för dit ni ska.

Glöm inte bort att alltid ha ett första hjälpen kit, både till er och pälsklingen. 

Senaste

Att resa med hunden inom EU

Att resa med sin hund till ett annat EU-land...

3 saker du INTE bör göra vid hundmöten

Många hundägare har problem med hundmöten, så du är...

När hunden slutar lyssna och låtsas att den inte hör vad du säger

- Min hund låtsas som att den inte hör.-...

Att åka färja med hunden

Vid 6 års ålder fick min schäfertik Arma uppleva...

Nyhetsbrev

Annons

Missa inte

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint...

Så lär du valpen att inte bita i dina händer och byxben

Att valpen biter i både händer och fötter är...

Hundträning – 5 enkla övningar att göra på promenaden

Att komma ut och gå varje dag är kanske...

En enkel grundövning både för hundvalpar och vuxna hundar

Oavsett vad du ska träna med din hund så...

Så får du hunden att gå fint i koppel och så gör du när det inte fungerar.

Hunden ska gå ut och gå flera gånger om...
Loise
Loise
När jag äntligen var klar med mina studier kunde jag och min fästman köpa vår fina hund. Vi valde ras med omsorg och landade till slut i en Svensk lapphund som både klarar av att ta det lugnt hemma samtidigt som den uppskattar vår aktiva livstil. Zorro är min absolut bästa vän som följer med oss på fantastiska vandringar, roliga äventyr och tuffa löpträningspass.
Annons

Kontakt – Grunden till nästan all hundträning

Oavsett om du ska träna hundmöten, att gå fint i koppel eller lydnadsträning så behöver du grundträna hunden. Att kontinuerligt träna hunden i att...

3 tips för ett lyckat träningspass

Ett träningspass med hunden ska framför allt vara roligt. Man ska känna att man utvecklas, att man förstår varandra, att man samarbetar och jobbar...

När hunden slutar lyssna och låtsas att den inte hör vad du säger

- Min hund låtsas som att den inte hör.- Min hund slutar lyssna.- Min hund har selektiv hörsel. Känner du igen dig i något av...

LÄMNA EN KOMMENTAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här