Annons:


En stressad hund

Att bjuda på en glass kan ibland vara lösningen för en stressad hund. Att tugga, svälja och slicka är naturliga beteenden hos hunden som inte bara behövs för matsmältningen utan har också en lugnande effekter och kan minska ett stresspåslag. På så sätt kan hundägare hjälpa sina fyrbenta vänner att känna sig mer avslappnade och tillfredsställda i olika typer av situtationer.

Att slicka är ett beteende som kan ha en avkopplande effekt på hundar. När hundar slickar sig själva eller andra, frisätts endorfiner som bidrar till avslappning och välbefinnande. Som hundägare kan man därför, när det behövs, erbjuda hunden en lugnande aktivitet, tex genom att ge den något gott på en särskild slickmatta.

Ett annat sätt kan helt enkelt vara att bjuda hunden på en glass! Vissa hundar slickar i sig glassen under en längre tid medan andra äter upp den i ett nafs. Om din hund är av den lite mer försiktiga typen och under en något längre tid slickar i sig glassen kan det fungera utmärkt. Om din hund tuggar i sig glassen i ett nafs kanske ett tuggben passar bättre.

Här hittar du fler artiklar som kan hjälpa om du har en stressad hund.

Här är ett superenkelt och nyttigt recept på hundglas.

  1. Blanda ett hundgodis med lågt kaloriinnehåll eller hundens foder med vatten.
  2. Låt det stå och svälla en stund.
  3. Mixa allt till en härlig geggamoja.
  4. Häll av eventuellt vatten som lägger sig överst på geggamojan.
  5. Häll upp geggan i glassformar.
  6. Stopp ner en dentastick som glasspinne.
  7. In i frysen!
  8. KLART!

Här hittar du en kortfilm på receptet!

Nyhetsbrev

Missa inte

Annons:


Lämna ett svar